Fri fragt over 498 kr | Gratis afhentning og returnering i butikken 
Pakker sendes indenfor 1-3 hverdage | Der kan opstå længere leveringstid på smykker i 14kt
OBS: Sommerferie fra den 7.-28. juli. Pakker sendes ikke ud i denne periode. Læs mere her.

Byens Gave Til Dronningen 2022 Aarhus | Guldsmed Trine Wilkens | Eget værksted og smykkebutik i Aarhus C | Håndlavede smykker

Byens gave til H. M. Dronningen 2022

Ved Sommertogtet 2022 fik Hendes Majestæt Dronningen ved den officielle modtagelse i  Aarhus overrakt den smukke halskæde, som jeg fik æren af at designe. Halskæden er byens gave til H. M. Dronningen Hendes Majestæt Dronningen i anledning af 50 års regeringsjubilæet. 

Den smukke kæde er fremstillet i guld med hvide perler og blå diamanter og er baseret på en teknik, der har tråde til arkæologien, og som jeg bruger i en stor del af mit arbejde – nemlig granulationsteknikken, med de mange, fine små kugler.

Kæden består af fem led i 14 karats guld med blå diamanter, samlet med hvide kulturperler. De fem guldled – et for hvert årti som regent – er bygget op med teknikken granulation, som man kan finde i arkæologiske fund fra før Romerriget og hele vejen op gennem historien, blandt andet hos vikingerne, og teknikken bruges stadig den dag i dag.

Når jeg arbejder med granulation, er det med en mere nutidig teknik, som er kendetegnende for de smykker, jeg har skabt i mit værksted i Vestergade gennem mere end 15 år. Kæden tager afsæt i smukke, gamle traditioner, men har et nutidigt udtryk – det er på den måde både en repræsentation af en af de mest livlige gader i Aarhus, og tydeligt influeret af historiens vingesus.

Byens Gave Til Dronningen 2022 Aarhus | Guldsmed Trine Wilkens | Eget værksted og smykkebutik i Aarhus C | Håndlavede smykker

Helt lavpraktisk er leddene støbt i 14 karat guld der, som alt andet guld jeg bruger i mine smykker, er genanvendt, renset guld. Den cirkulære proces i genanvendelsen af gammelt guld arbejder jeg med, for at mindske miljøbelastningen i produktionen, og jeg tilbyder derfor også, som en fast del af mit koncept, at omstøbe dit gamle guld fra fx arvestykker, og bruge det i fremstillingen af nye smykker.

Jeg er virkelig stolt over at være blevet udvalgt til at skabe smykket til Hendes Majestæt – det har været en rigtig spændende opgave at forene det nutidige liv i Aarhus med teknikkens historiens vingesus.

Er du også vild med kæden? Så kig eventuelt på de lidt mere hverdagsagtige versioner af ledene, som fx Blossom Symphony eller Blossom Symphony Gold Pearl – eller den lidt mindre Blossom Harmony. Bruger du søgefeltet oppe i højre hjørne, kan du også søge på ordet ‘blossom’ og se de ringe og øreringe, der er lidt i samme stil.

Billeder: Allan Trolle og Eneqvist Photography

Tilmeld dig nyhedsbrevet

– og vær med i lodtrækningen om flotte præmier! 
Vi trækker lod blandt alle tilmeldte løbende