Fri fragt over 498 kr | Gratis afhentning og returnering i butikken 
Pakker sendes indenfor 1-3 hverdage | Der kan opstå længere leveringstid på smykker i 14kt

månedssten bebtydning mening ædelsten måned fødselsmåned

Månedssten

Hver måned har én eller flere sten tilknyttet – alle med hver deres betydning eller symbolværdi. Nogen er meget spirituelle, mens andre er helt ligeglade, men historisk set har ædelsten og deres symbolværdi betydet enormt meget for mennesket. Hvordan du tager skrivet her, er op til dig. Jeg synes, at det er historisk interessant og en fin tanke at bære sin månedssten med sig gennem livet. 

Januar: Granat

Er du født i januar, er det den smukke sten granat – på engelsk garnet – der er din månedssten. Granaten har fået sit navn efter granatæblets dybrøde frugt, men stenen findes faktisk i flere farver såsom gul, orange, lilla og grøn, selvom den flotte, røde farve er den, vi typisk ser. Granat siges at styrke sin bæres helbred, øge rigdom og bringe glæde.

Februar: Ametyst

Februar måneds sten er ametysten. Den elegante sten spænder fra helt lyslilla til dyb, mørk lilla, og så er det en af de sten, der ses i royale smykkeskrin over hele Europa. Ametysten symboliserer indre styrke og empowerment.

Marts: Akvamarin & blodsten

De to månedssten ser ret forskellige ud, men symbolikken ligger ikke langt fra hinanden, da begge siges at beskytte sin bærer. Akvamarin spænder fra dyb grøn-blå til helt lys blå, og da den som oftest er helt klar, uden inklusioner, symboliserer stenen sjælelig renhed. Blodsten er modsat helt mørk grøn med de kendetegnende røde pletter, der stammer fra jernoxid, og symboliserer ’blodet’, der bringer godt helbred såvel som styrke til sin bærer.

Se for eksempel Reef Blue

månedssten fødselssten betydning april maj juni

Diamant, smaragd (den store sten), perler, månesten

April: Diamant

Måske den mest populære ædelsten i verden, diamanten, er månedsstenen for dig, der er født i april. Diamanten er den stærkeste af ædelstenene, og symboliserer klarhed og styrke – faktisk stammer ordet ”diamant” fra det græske ”adamas”, der kan oversættes med uovervindelig eller ubrydelig.

Se for eksempel Twig Diamond Ring, Fuzzy Diamond eller Blossom Diamond Bracelet

Maj: Smaragd

Smaragdens grønne farve gør den helt oplagt som månedssten i netop den måned, hvor alting vågner op og springer ud i et væld af smukke, grønne nuancer. Smaragden siges at styrke sin bærers intelligens, og så er det den sten, der i dag gives på 20 og 35 års bryllupsdage.

Juni: Perle, månesten & alexandrit

Er du født i juni måned, har du hele tre månedssten at vælge imellem. Den klassiske perle, den smukke månesten og den fascinerende, farveskiftende alexandrit. Perler er gennem historien blevet associeret med renhed, ydmyghed og uskyldighed og var derfor længe en populær bryllupsgave. Månesten symboliserer kærlighed, passion og frugtbarhed, og så siges den at bringe held til sin bærer. Alexandrit, kamelæon-stenen, skifter farve fra grøn til rød i et bestemt lys – en fascinerende og stærk sten, der siges at bringe velstand.

Se for eksempel Triangle White Pearl eller Golden Coral

månedssten fødselssten betydning juli august september

Rubin, grøn spinel, lyserød spinel, blågrøn safir, mørkeblå safir

Juli: Rubin

En af de mere kendte ædelsten, den smukke, røde rubin. Navnet stammer fra det latinske ”ruber”, der netop betyder rød. Farven, der symboliserer kærlighed og passion. Rubinen siges at bringe godt helbred, visdom, velstand og succes med kærligheden. Måske det er derfor, den ofte gives til 15 og 40 års bryllupsdage.

August: Peridot, spinel & sardonyx

Disse tre sten, er alle månedssten for dig, der er født i august. Peridot er, grundet sin farve, ofte blevet forvekslet med den mere kostbare smaragd. Peridot siges at beskytte sin bærer fra onde ånder. Den fine, røde spinel er ofte blevet forvekslet med rubinen, og så skulle den efter sigende fremme harmoni. Sardonyx, den smukke, stribede sten, har en lang historie og blev blandt andet båret af romerske soldater for beskyttelse i kamp. Stenen er associeret med mod, glæde og klar kommunikation, hvilket efter sigende skulle bringe stabilitet i bærerens forhold.

Se blandt andet Twinkle Ring Blue eller Reef Rose

September: Safir

Som oftest tænker man på den dybe, blå farve, når man tænker på safir, men stenen findes faktisk i et væld af farver. Safirer har længe været associeret med kongehuse over hele Europa, og derudover symboliserer stenen romantik og troskab.

Se for eksempel Twinkle Sapphire, Blossom Sapphire eller Ionic Ring Sapphire

månedssten fødselssten betydning oktober november december

Grøn turmalin, tyrkis turmalin, london blue topas, tanzanit

Oktober: Opal & turmalin

Begge oktobers månedssten er kendte for deres uendeligt mange farver – meget passende for den danske efterårsmåned, hvor naturen skifter farve i ét væk. I gamle dage mente man, at begge sten var skabt af regnbuer. I et europæisk perspektiv skulle opalen symbolisere renhed, håb og sandhed. Turmalinen findes i flere farver og hver farve har forskellig symbolik: Den sorte skulle øge selvtilliden, den pink står for kærlighed, medfølelse og mildhed, mens den grønne fremmer mod, styrke og udholdenhed.

Se for eksempel Reef Green og Reef Blue 

November: Topas & citrin

Både topas og citrin er kendt for deres rolige energier og for at bringe rigdom og lykke til bæreren. Topas findes i flere forskellige farver, mens citrin har den smukkeste gule eller orange farve. Stenene er desuden relativt lette at komme til, hvorfor de typisk ikke er så dyre, som mange af de andre månedssten.

Se for eksempel Golden Coral Single Topas eller Golden Coral Double Topas

December: Tanzanit, tyrkis & zirkon

Årets sidste måned byder på hele tre månedssten. Fælles for de tre, er de blå nuancer: Tanzanit er blå eller blå-lilla, tyrkis intens blå eller grøn og Zirkon findes, ud over blå, i nærmest alle farver, så der er nok at vælge imellem. Tyrkis siges at fremme godt helbred og rigdom, mens zirkon skulle holde onde ånder væk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

– og vær med i lodtrækningen om flotte præmier! 
Vi trækker lod blandt alle tilmeldte løbende