Fri fragt over 498 kr | Gratis afhentning og returnering i butikken 
Pakker sendes indenfor 1-3 hverdage | Der kan opstå længere leveringstid på smykker i 14kt

Guldsmed Fil Proces Fingerring

Speciallavede smykker – hele processen

Om det er vielsesringe, vedhæng eller noget helt andet – processen omkring speciallavede smykker er altid helt unik, fordi smykkerne designes i samarbejde med kunden. Men overordnet set går en masse ting igen og dem kommer jeg omkring i indlægget her. 

Startpriserne på de forskellige typer af opgaver, finder du i bunden af artiklen.

Før vi starter:

Før vi laver selve smykket, ligger en designproces, hvor vi sammen forsøger at tilrette designet ved at formulere noget konkret ud fra min nuværende kollektion og kundens tanker og ønsker. For nogen handler det om at tilføje eller fjerne en sten eller lignende fra et allerede eksisterende design, og for andre er det et helt nyt smykke. Nogen er helt specifikke i deres ønsker, mens andre er mere vævende og nærmere har en løs idé. Begge dele er helt normalt og vi skal nok ende med et smukt resultat uanset. Den letteste proces, og økonomisk gunstige er normalt den, hvor vi tager udgangspunkt i nogle af de former, teknikker og overflader jeg bruger i mine nuværende modeller, og så bygger et design på baggrund af dem.

Er det noget, du gerne vil have snakket igennem, anbefaler jeg, at du booker en tid i min værkstedsbutik ToForm. Det kan gøres lige her og er både gratis og helt uforpligtende – det er simpelthen bare for at være sikker på, at du ikke går forgæves. Så kom endelig ind forbi butikken, så vi kan snakke mulighederne igennem sammen. Hvis du gerne vil bruge dit eget guld i støbningen, så tag det hele med – jeg kan ikke give en endelig pris, før jeg har vurderet og vejet dit guld. Når vi for eksempel støber vielsesringe, går der 20-25 gram til to vielsesringe eller omk. 15 gram, hvis der kun skal støbes én, fordi der stadig skal være guld til støbningsindløbet (som er den ”klump”, du kan se på billedet herunder).

guld genanvendelse omsmeltning

Selve processen:

Når vi er enige om, hvordan smykket skal se ud, går jeg i gang i værkstedet. Mange af mine smykker starter med at jeg udformer en voksmodel, som smykket efterfølgende støbes i. Skal der indfattes sten, kan det både ske under støbningen eller stenene kan monteres efterfølgende. Diamanter kan for eksempel godt tåle temperaturen ved støbning, mens de fleste andre sten, vil smelte eller blive skadet af den høje varme og derfor først monteres bagefter. Når smykket kommer tilbage fra støb er det helt råt, så her starter arbejdet med at slibe og pudse, indtil vi står med det færdige smykke.  

Det praktiske:

Men hvad koster det så at få lavet et specialdesignet smykke? Det kommer selvfølgelig an på smykket. Er det en omforandring af dit smykke, hvor vi bevarer meget som det er og bygger videre på for eksempel en eksisterende ring, arbejder vi i området omkring 1800 kroner i opstart. Priserne for omsmeltning (støb), når vi skal lave et helt nyt smykke, starter omkring 3200kr. Vi tilbyder også 3D-tegning af smykker fra 3200kr. Priserne her er med udgangspunkt i, at du selv har alt guldet og slutprisen afhænger selvfølgelig af hvilken type smykke, der er tale om – materiale(r), tyngde og kompleksitet.

Vil du gerne spare lidt på guldsmykker, så gå dit smykkeskrin igennem efter gammelt guld. Rigtig mange har arvesmykker til at ligge og samle støv, fordi stil eller størrelse måske ikke lige sad i skabet, og det er der ikke meget ved. Den cirkulære proces omkring genanvendelsen af det gamle guld er helt oplagt – gammelt guld kan nemt renses og støbes om til fine, nye smykker og på den måde sparer du en del af prisen og giver nyt liv til gamle smykker. Vær obs på, at der skal bruges mere guld til at støbe fx en ring, end det guld, der ender i selve ringen – måske du kan se overskudsguldet fra støbningen, der stadig sidder fast på ringene på billedet? Du får selvfølgelig overskudsguldet med dig igen – eller du kan bruge det, som en del af betalingen, ved at vi køber restguldet til dagspris. 

Justering af fingerring

Mindre str.: fra 600kr
Større (+2 str): fra 950kr

Omforandring af smykke

Fra 1800kr

Speciallavet, nyt smykke (støb)

Fra 3200kr + materialer (guld, sten…)
Udtagning og isætning af sten: fra 450kr

Tilmeld dig nyhedsbrevet

– og vær med i lodtrækningen om flotte præmier! 
Vi trækker lod blandt alle tilmeldte løbende