Fri fragt over 498 kr | Gratis afhentning og returnering i butikken 
Pakker sendes indenfor 1-3 hverdage | Der kan opstå længere leveringstid på smykker i 14kt

ringen som symbol

Ringen som symbol

Ringen er et gammelt symbol, der før i tiden symboliserede magt og rigdom, men som med tiden udviklede sig til at symbolisere uendelig kærlighed og troskab til hinanden, fordi den med sin cirkelform hverken har en begyndelse eller en ende. Det er derfor, man bruger forlovelses. Og vielsesringe til at symbolisere kærligheden og troskabet til hinanden.

Ringens historie gennem tiden

Ringens historie er lang og vielsesringen kan spores tilbage til middelhavsområdet helt tilbage før kristendommens udbredelse. (Vielses)ringen har altså ikke rod i kristendommen, som mange af os måske tror. I de nordiske lande anvendte vi, før trolovelsesringen eller forlovelsesringen, en knyttet knude eller en guldmønt, der var slået i to som symbolet på en ægteskabelig forening.

Først i det 16. århundrede begyndte forlovelsesringen at ligne det, vi kender fra dagens Danmark. Dengang blev forlovelsen markeret med en udveksling af fæstensgaver, der typisk var halskæder, armbånd og en ”slangering”. Denne slangering bestod af ædelmetal, der var snoet som en slangelignede spiral, hvorfra man kunne klippe stykker af, som kunne bruges som betalingsmiddel. I modsætning til trolovelsesringen var den ikke en prydgenstand, men i stedet blev den brugt som et betalingsmiddel.

Det var ikke før i 1800-tallet, at vi begyndte at anvende ringen som et almindeligt ægteskabssymbol i alle samfundslag i Danmark – før det, var den forbeholdt de rige. Danskerne var længe om at tage traditionen med forlovelsesringe og vielsesringe helt til sig, både fordi man længe så man ringen som et statussymbol, som kun de adelige bar, og dels fordi, vielsesringene typisk ikke havde lige så stor økonomisk værdi, som de “traditionelle” fæstensgaver havde.

Ringen i dag

I dag anvendes vielsesringe og forlovelsesringe som symbol på troskab og kærlighed i stort set hele verden. Der er ikke som sådan en fast måde at gøre tingene på, men i de fleste tilfælde udveksles der vielsesringe under vielsen – og de er ofte indgraveret med forlovelsesdatoen, vielsesdatoen og ægtefællens fornavn. 

Se et udvalg af mine vielsesringe her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

– og vær med i lodtrækningen om flotte præmier! 
Vi trækker lod blandt alle tilmeldte løbende