Fri fragt over 498 kr | Gratis afhentning og returnering i butikken 
Pakker sendes indenfor 1-3 hverdage | Der kan opstå længere leveringstid på smykker i 14kt
OBS: Sommerferie fra den 7.-28. juli. Pakker sendes ikke ud i denne periode. Læs mere her.

vielsesringe

Forlovelses- og vielsesringe – traditioner

Når det kommer til bryllupper, står traditionerne i kø – og vi vil ikke engang forsøge at komme omkring dem alle her. Men lad os lige ridse op, hvordan det er med ringene. Frierringe, forlovelsesringe, allianceringe, vielsesringe… Hvad er det? Og hvad føles rigtigt for lige præcis jer?

Før brylluppet – hvordan vælger du forlovelsesring?

Langt de fleste frierier indebærer en ring – den, man kalder en frier- eller forlovelsesring. Det er i princippet det samme, så læg ikke for meget i navnet. Den klassiske forlovelsesring, er en glat ring, der senere indgraveres og bruges som vielsesring, mens frier-ringen typisk har større sten eller andre specielle finesser som den klassiske Prinsessering. Med årene er frier-ringen blevet den mest populære, men uanset hvilken slags ring, du vælger, er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om den, der skal modtage ringen. Du kan altid komme forbi til en uforpligtende snak, men prøv først at gøre dig nogle tanker om følgende:

  • Hvilke materialer og farver kan din udkårne lide? Guld/sølv/hvidguld? Diamanter, farvede ædelsten eller ingenting?
  • Er din udkårne til store og iøjnefaldende smykker, mere afdæmpet elegance eller helt minimalistiske smykker?
  • Er din kæreste til brede ringe eller til tynde og fine ringe? Og har han eller hun en stor og kraftig eller en lille og spinkel hånd?
  • Overvej om ringen skal have symboler, være lavet af arveguld eller være prydet med bestemte ædelsten.
  • Vil I begge bære en forlovelsesring eller kun din udkårne?
  • Hvad er dit budget? Tidligere sagde man, at forlovelsesringen skulle koste, hvad der svarer til en månedsløn, men i dag svinger det rigtig meget, hvad folk lige er til.

Vælg den rigtige størrelse

Derudover er det en rigtig god idé at finde ud af, hvilken størrelse ringen skal have. Er du i tvivl, så kig forbi min ringstørrelsesguide, der er spækket med gode tips til lige præcis det.

Vær opmærksom på, hvilken finger du måler efter. I Danmark sættes forlovelsesringen typisk på venstre ringfinger og vielsesringen på højre ringfinger. I andre lande anvendes venstre ringfinger både til forlovelsesringen og vielsesringen.

forlovelsesring

Forlovelsesring, frier-ring og alliancering

I dag vælger de fleste at ringforloves med én frier-ring, som for eksempel prinsesseringen, mens bejleren ikke får ring på før selve vielsen. For bare nogle år siden, var det mere normalt at partnerne valgte forlovelsesringene sammen og betalte hinandens ringe. Disse ringe var typisk en glat ring af hvid- eller rødguld – en alliancering, der symboliserer kærligheden og alliancen mellem to mennesker.

En alliancering er i sig selv ikke forbeholdt kærestepar og ægtepar og det ses for eksempel ofte, at mødre giver deres allianceringe til deres døtre som et symbol på den evige kærlighed til dem. På den måde kan en alliancering gå videre fra generation til generation. Det er også meget normalt, at der med årene kommer flere sten i allianceringen, som symbol på særlige mærkedage – en smuk fortælling om kærlighed og et levet liv.

Vielsesringe

Vielsesringe er – som navnet antyder – de ringe, der anvendes i vielsesceremonien, og som derefter markerer ægteskabet. Partnernes ringe kan både være ens eller forskellige, men de fleste er allianceringe, som det kommende ægtepar får deres vielsesdato indgraveret i.

Flere og flere vælger også at designe deres vielsesringe sammen, som en del af bryllupsforberedelsen. Nogen tager udgangspunkt i et eksisterende design og sætter deres eget præg på den, mens andre har en helt særlig idé, der skal føres ud i livet. Det ses også ofte, at arveguld smeltes om og bruges til at støbe de nye ringe – something old, something new og så mangler I bare noget blåt. Er det noget for jer, så læs eventuelt mit indlæg om proces her

Ønsker I speciallavede vielsesringe, så book endelig en aftale i butikken via ToForm.dk, så vi er sikre på, at der er god tid til at snakke alt igennem. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

– og vær med i lodtrækningen om flotte præmier! 
Vi trækker lod blandt alle tilmeldte løbende